Risico Inventarisatie- en Evaluatie

Aan de hand van een inspectie worden de risico’s geïnventariseerd en beoordeeld

Om te kunnen beoordelen of uw daken veilig te betreden en te belopen zijn kunnen wij een Risico Inventarisatie en Evaluatie voor u verzorgen.

Het doel van de inventarisatie en evaluatie is om te bepalen hoe de risico’s bij het uitvoeren van kortdurende werkzaamheden op bestaande platte daken zijn te beperken. Aan de hand van een inspectie worden de risico’s geïnventariseerd en beoordeeld met betrekking tot het

  • betreden van het dak;
  • uitvoeren van kortstondige werkzaamheden op het dak;
  • belopen van het dak.

Na de inventarisatie worden de risico’s geëvalueerd. Hieruit is te bepalen welke voorzieningen moeten worden getroffen om de risico’s te beperken, zoals permanente bereikbaarheidsvoorzieningen, mobiele of permanente beveiligingssystemen, het afbakenen van een risicogebied of het aangeven van veiligheidszones.

De rapportage maken wij in eigen beheer. Met behulp van een Cad-programma worden professionele daktekeningen gemaakt. Onze rapportages worden vervolgens getoetst door het Instituut voor Dakveiligheid.

Ook het leveren en aanbrengen van de veiligheidsvoorzieningen kunnen wij voor u verzorgen. Onze mensen zijn daar stuk voor stuk voor opgeleid.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op!